Med våre tjenester får du service og support uansett når og hvor du behøver det.

Vi tilbyr deg som kunde et unikt og mobilt servicekonsept på plass med tilhørende hjelpetelefon, nye felger, felgrenovering i egen regi, utskiftningssystem av felger.

Et eget avansert flåtekonsept

Colmec har utviklet et eget anvansert flåtekonsept med funksjonsløsning i Skandinavia og Polen for både store og små kjøretøyflåter samt busselskaper. Vårt konsept utformes individuelt med kunden, etter deres forutsetninger og ønsker, med fokus på bærekraft og best mulig totaløkonomi.

Fleet

Flåtesupport

Vår egen supportavdeling fokuserer kun på være flåte- og storkundeavtaler. Våre medarbeidere holder daglig kontakt med kundene våre for å optimere alle arbeidsflyter, både økonomisk og miljømessig. Vår supportavdeling lager og følger opp individuelle tiltaksprogram, planlegger skifter og hjulstatuskontroller, produksjonsplanlegging til monteringsavdelingen, analyserer informasjon fra CTMS, kjøretøyadministrasjon, utgående leveranser og fakturering. Vil du vite med om våre tjenester eller booke en tid for et tiltak? Ta kontakt på fleet@colmec.se, så hjelper vi deg!

Colmec Tire Management System (CTMS)

Med vårt system og programvare følger vi opp ca. 8 000 kjøretøy i flere ulike land. Etter en statuskontroll i feltet, analyseres resultatet i CTMS. Kunden informeres om eventuelle tiltak, som f.eks. pumping, skifte av hjul, skifte posisjon eller behov for en akseljustering. Vi har videreutviklet CTMS til en kundevennlig app for både iPhone og Android.

Däcktekniker vid mätning
Colmec Mobil Service

Dekktekniker og akseltekniker ute i feltet

I vår avdeling Colmec Mobile Service inngår våre dekkteknikere og akselteknikere. De arbeider ute i feltet hos kundene med å optimalisere og redusere kundenes driftskostnader.

Dekktekniker

Våre dekkteknikere utfører tilpassede mobile hjulstatuskontroller ute hos kunden. Hjulmålingen er kundetilpasset og kan omfatte hele kjøretøyflåten, enkelte kjøretøy eller visse dekk. Hjulmålingen kan omfatte flere momenter, som dokumentasjon av eksisterende dekk, lufttrykk, mønsterdybde, dekkstatus, slitasjebilder, forslag til tiltak og behov for hjulakselmåling osv.

Akseltekniker

Colmec Akselteknikk inngår i vår flåte- og storkundeavdeling, men arbeider også i egen regi med betjening av øvrige kunder over hele Skandinavia. Hvis du opplever unormal dekkslitasje og/eller økt drivstofforbruk, er det på tide å ta kontakt med oss for en konsultasjon Med en måling og justering av hjulakslene senker du ikke bare driftskostnadene dine, du gjør også en innsats for miljøet vårt! Våre akselteknikere utfører mindre reparasjoner som f.eks. bytte av parallellstag.

Bekymringsfri service for hjulene dine

Ser du etter en unik og bekymringsfri serviceløsning til hjulene dine? Da er vi rett partner for deg! Len deg tilbake mens vi ordner med planlegging og skifte på kjøretøyene dine.

Colmec Mobil Partner

Vi kommer til deg og skifter på stedet, både på dagtid, kveldstid og helger. Det som passer best. Dere kan spare tid og konsentrere dere om kjernevirksomheten. Vi kan så klart også ta hånd om og oppbevare hjulene deres om dere ikke har plass. Vi har lang erfaring fra alt innen lastebiler, busser, anleggskjøretøy, avfallskjøretøy, utrykningskjøretøy og personbiler – ingenting er for stort eller for smått for oss.

Avdelingen Colmec Mobil Partner ble startet i våren 2015 og er et unikt servicekonsept i bransjen, siden vi reiser til kunden og utfører arbeidet ute i feltet. Helt etter kundens ønsker utfører vi vårt planlagte servicearbeid når kundens kjøretøy står stille på dagtid, kvelder og i helger. Du vet vel at du også kan bruke vår hjelpetelefon i Stor-Stockholm? Vi sørger for at du får hjelp innen 2 timer, døgnet rundt, hele året!

Colmec Fleet
Teknisk support

Teknisk support akkurat når du behøver den

For deg som kunde er det viktig å få teknisk støtte akkurat når du trenger den – det har vi merket oss. Siden alle medarbeidere hos Colmec kun arbeider med lastebil- og bussdekk, har vi en unik spisskompetanse innen hele dette området. Ta gjerne kontakt med din lokale selger eller vårt salgskontor for informasjon og konsultasjon.

Våre selgere står klare til å gi deg:

 • Teknisk informasjon
 • Anbefalinger
 • Konsultasjon mønstervalg
 • Produktinformasjon
 • Informasjon om hjulakselmåling ved mekaniske feil
 • Oppfølging av dekkstatus
 • Besøk hos sluttforbrukeren for å gi sjåføren støtte
 • Distribusjon av dekk og ved spesielle behov også direkte til sluttforbrukeren
 • I mange tilfeller registrering av stammer
 • Regelmessige besøk hos deg

Våre salgskontor kan hjelpe deg med:

 • Informasjon om stammer
 • Paring av stammer
 • Mønsteranbefalinger
 • Valg av mønster
 • Produksjonsstyring
 • Leveransetider
 • Lagerstatus
 • Distribusjonsrelaterte spørsmål

Lager for effektiv logistikkhåndtering

Våre totalt 8 ulike lagerplasser med en flate på mer enn 58 000 kvm og kapasitet til over 300 000 dekk og felger sikrer en effektiv logistikkhåndtering og størst nytte for kunden.

30000

kvm lagerflate i Sverige

Stommhall
Lager

Sverige

Vårt hovedlager er plassert i Norrköping. Vi kan totalt oppbevare mer enn 100 000 lastebildekk på en lagerflate på ca. 30 000 kvm. Våre reisende selgere har også daglager for å kunne hjelpe kundene våre med hasteleveranser.

Finland

I løpet av 2021 flyttet vi kontoret og hovedlageret vårt til Finland, til nye lokaler i Espoo. Kontoret og hovedlageret ligger tilkoblet vårt dekkverksted og har en flate på totalt 1000 kvm.

Polen

Hovedlageret i Polen ligger i Rudno, ca. 6 mil sør for Gdansk. Her lagerfører vi både lastebildekk, personbildekk samt maskiner og tilbehør på en flate på rundt 25 000 kvm. I januar 2017 flyttet vi inn i et helt nybygget lager på 1800 kvm i Chorzów , sør i Polen. Vi dekker hele landet med våre raske leveranser.

Norge

I løpet av 2021 flyttet Colmec Norge inn i nye lokaler og lager i Hamar. Dette steget effektiviserte hele logistikkjeden og sikret vår videre ekspansjon på det norske markedet.

Däcktekniker byter hjul
Hjelpetelefon

Pålitelig hjelpetelefon døgnet rundt!

I Stockholm/Mälardalen kan du også bruke vår hjelpetelefon — du får hjelp innen 2 timer, døgnet rundt, hele året!

Trenger du hjelp? Ta gjerne kontakt med oss!

Bærekraftig renovering av felger i egen regi

I nyrenoverte lokaler på ca. 1000 kvm innviet Colmec sin egen felgfabrikk i løpet av januar 2022. Som ytterligere et ledd i bærekraftsatsningen er vi veldig glade for at denne store investeringen nå er i drift og muliggjør at vi kan gjenvinne og gi felger et nytt liv på en effektiv måte. All renovering og lakkering av lastebil- og bussfelger skjer nå i egen regi med den helt nyeste teknologien og de mest avanserte maskinene. Hele prosessen vår er skapt kun for lastebil- og bussfelger, hvilket sikrer en unik og høy kvalitet.

Härdning och kylning vid renovering av fälgar
Renovering av felger

Noen av fordelene for deg som kunde:

 • Bærekraftig og miljøvennlig
 • Unik høy kvalitet
 • Kostnadseffektivt
 • Kortere ledetider
 • Mulighet til å velge farge

Slik renoverer vi felger

Renovering av fälgar - blästring

01. Sandblåsing

Med avansert teknikk og høy presisjon følger roboten felgens kontur til en renhetsgrad på Sa 2,5-3

Lackering vid renovering av fälgar

02. Lakkering

Lakkeringen skjer med en avansert pulverlakkeringsteknikk som er helt unik og spesialutviklet i Sveits.

Härdning och kylning vid renovering av fälgar

03. Herding og kjøling

Fargepulveret herdes i en tidsstyrt ovn på 200 grader for så å fortsette inn i nedkjølingssonen før kvalitetskontrollen.

Kvalitetskontroll vid renovering av fälgar

04. Kvalitetskontroll

Den herdede fargen kontrolleres med måling av tykkelse samt festeevne før felgen godkjennes.

Skiftesystem for felger

For å øke servicenivået ytterligere og minimere leveransetiden har vi implementert et skiftesystem for felger. Når kunden sender inn et komplett hjul, velger kunden også hva slags type felg som skal sendes tilbake på det komplette hjulet.

 • Ny felg
 • Renovert felg
 • Brukt felg
Seiping og pigging

Seiping og pigging med beste resultat

Du kan bestille både seiping og pigging av dekkene direkte hos oss. Vi har lang erfaring, utdannet personale og moderne maskiner som sikrer best mulige resultater. Dette er dog et avvik fra dekkets originale utførelse, og påvirker dekkets utviklede originalegenskaper. På grunn av dette gjelder ingen dekkgaranti ved seiping og/eller pigging.

Person håller mobiltelefon i handen och pekar mot skärmen med sin andra hand

La oss fortelle deg mer om våre lønnsomme og holdbare tilbud!

Våre medarbeidere er glade for å gi deg mer informasjon om våre dekk og serviceløsninger og den merverdi det innebærer for deg. Fyll ut skjema så kontakter rett person deg for best mulig hjelp!