Labeling av nye dekk i henhold til EUs dekkmarkeringer og effektivitetsklasser

Den 1. mars 2021 oppdaterte EU sin dekkmarkeringslov som ble introdusert i 2012. Dette er ment å øke sikkerheten og bidra til økonomisk og miljømessig effektivitet for veitransport. Den nye loven har som hensikt å hjelpe forbrukerne med å fatte opplyste kjøpsbeslutninger ved å tydeliggjøre og sammenligne dekkenes ytelser på et enkelt vis.

New EU truck tire label

01

QR-kode

Denne kan skannes for å gi tilgang til produktdetaljer i den offentlige delen av EU-produktdatabasen (EPREL).

02

Dekktypebetegnelse

En kode, vanligvis alfanumerisk, som skiller en visse dekktype fra andre dekktyper med samme firmanavn eller varemerke som leverandøren.

03

Drivstoffeffektivitet

Fem klasser fra A til E viser dekkets bidrag når det gjelder drivstoffeffektivitet og utslipp av drivhusgasser.

04

Våtgrepseffektivitet

Fem klasser fra A til E viser dekkets ytelse ved bremsing på vått underlag.

05

Eksternt lydnivå

Indikerer dekkets lydnivå i desibel (db) utenfor bilen (ikke den lyden du hører inne i bilen). Bokstavene A, B, C erstatter de tre lydbølgene (3 bølger = C).

06

Snøgrep

Viser at dekket er et vinterdekk Dekket har blitt utviklet for bruk i snø og det har blitt testet og godkjent i alle testfaser

07

Isgrepp

Angis for personbildekk med den kortere bremsestrekningen på is. Dekket har blitt utviklet for veier med mye snø eller is (som er vanlig i de nordiske landene vinterstid).

Vil du vite mer om Colmec eller vårt tilbud?

Våre medarbeidere gir deg mer enn gjerne informasjon om vårt tilbud og våre dekk- og serviceløsninger. Gi lyd, vi hjelper deg gjerne!